Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Garden Gold logo

Kada 101 ruža zakuca na vrata

Objavljeno: 31/07/2019

Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Kada 101 ruža zakuca na vrata

Nema te žene koja bi bi ostala ravnodušna na grandiozni buket od 101 ruže. Ruža simbolizuje ljubav i strast a aranžman 101 ruža potvrđeno osvaja i najtvrđa srca. Čin poklanjanja 101 ruže šalje poruku neizmjerne ljubavi i privrženosti. Pored iskazivanja naklonosti voljenoj osobi, buket 101 ruža poklanja se i u drugim prigodnim prilikama; za rođendane, mature, godišnjice, vjenčanja i to najčešće kada je pošiljalac spriječen da prisustvuje svečanom događaju.

Takođe, osim ljubavne poruke, aranžman od 101 ruže, muški dio populacije često koristi i kao čin iskazivanje dubokog izvinjenja za određene postupke. Ne znamo da li je djelotvoran kao prethodni ali vrijedi pokušati. Bez obzira na priliku povodom koje se poklanja, ovaj fantastični aranžman sigurno će izazvati oduševljenje i radost a mnoga ženska srca će i ganuti.

Običaj poklanjanja 101 ruže

Vjeruje se da običaj poklanjanja 101 ruže datira još iz viktorijanskog doba. U to doba cvijeće je korišćeno za prenošenje suptilnih poruka. Različiti staleži koristili su različito cvijeće a ruža je naravno bila rezervisana za najviše staleže. Inače, za viktorijansku eru vezuje se i nastanak profesije aranžera u cvjećarstvu.

Prema legendi, mladi grof koji je važio za velikog miljenika među damama tog doba, strasno se zaljubio u mladu i skromnu djevojku izuzetne ljepote. Svi pokušaji da je osvoji nisu urodili plodom pa je mladić počeo da očajava. Potplatio je njenu družbenicu da mu otkrije šta djevojka najviše voli. Saznao je da neosvojiva ljepotica najviše vremena provodi u vrtu i da je zaljubljena u crvene ruže.

Mladić je tada odlučio da joj pokloni najveći buket crvenih ruža koji postoji ne bi li je uvjerio u svoju ljubav. Međutim, taj poduhvat nije bio nimalo lak. U to vrijeme nabaviti veću količnu crvenih ruža bilo je gotovo nemoguće. Na kraju je uspio da skupi 101 ružu a prema legendi, posle toga nije ostala ni jedna jedina crvena ruža u cijeloj pokrajini. Cijeli poduhvat mladića je koštao pravo malo bogatstvo, tako da se ovaj čin od tada smatrao i izrazom velike imućnosti. Ostaje samo nepoznato da li je mladi grof uspio da osvoji srce svoje izabranice. Mi vjerujemo da jeste.

Aranžmani od 101 ruže

Pored crvene ruže, za ovaj aranžman koriste se i bijele ruže, kao i raznobojne ruže pastelnih tonova. Mogu biti različito aranžirane zavisno od želje kupca. Pored, najčešće korpe od 101 ruže,  vrlo su popularni i aranžmani u obliku srca.

Takođe, pored korpe ruže mogu biti aranžirane u različitim posudama, kao što su elegantne kantice, kutije, visoke vaze. Veoma je interesantan i aranžman od 101 ruže u obliku drveta. Ovo ljubavno stablo je veoma efektno kao ukras na vjenčanjima i drugim svečanostima.

Aranžman od 101 ruže predstavlja jedan od najljepših aranžmana u cvjećarstvu. Njegova univerzalna poruka ljubavi ne poznaje granice. Ako želite da osvojite nečije srce, pokažete duboku naklonost i poštovanje sa ovim poklonom nikad nećete pogriješiti.

Aranžerski tim Garden Gold kompanije napraviće aranžman od 101 ruže koji će ostaviti bez daha svakog ko ga ugleda. Uvijek smo spremni da inovativnim i originalnim idejama ovom popularnom aranžmanu udahnemo posebnu autentičnost. Poklonite nam svoje povjerenje i budite sigurni da će ovaj fantastični poklon oduševiti svakog kome je namjenjen bez izuzetka