Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Garden Gold logo

Kada mlada kaže DA cvijeću

Objavljeno: 31/07/2019

Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Kada mlada kaže DA cvijeću

Cvijeće koje se najviše koristi za svadbene dekoracije

Vjenčanje se ne može zamisliti bez mnoštva cvijeća, egzotičnih aranžmana, originalnih cvjetnih ukrasa koji svakom vjenčanju daju poseban pečat. Dilema koje cvijeće odabrati i kako ga aranžirati često muči mlade nevjeste pa čak i one koje znaju šta vole i hoće. Jer u pitanju nije samo jedan buket, aranžman već sveobuhvatni cvjetni dizajn koji mora imati svoju kompoziciju, dubinu i simboliku. U takvim situacijama od neprocjenjive pomoći su iskusni aranžeri sposobni da prepoznaju mladinu želju i onda kada je ona nije svjesna.

Pored toga, prilikom odabira vjenčanih aranžmana često dame iz mladine pratnje (prijateljice, kume, deveruše, majka, svekrva) imaju svoje posebno mišljenje i želje, koje sve treba složiti u jednu cjelinu i osmisliti aranžman kojim će prije svega Ona kojoj je to najljepši dan u životu biti zadovoljna. Još jedan problem može biti izbor cvijeća koje je teško nabaviti u određenoj sezoni, kratki rokovi ili visoke cijene. Tada na scenu stupaju vješti aranžeri spremni da ponude adekvatnu zamjenu koja ne odstupa od onoga što mlada želi imati na svom vjenčanju.

Zato nam se obratite, jer Garden Gold cvjećare u svom timu imaju vrhunske aranžere koji jedini u Crnoj Gori posjeduju međunarodne sertifikate za profesionalno aranžiranje cvijeća. Uložićemo svu svoju kreativnost, iskustvo i ljubav da cvjetni aranžmani ljepotom i sjajem obilježje vaše vjenčanje. U skladu sa tim predstavljamo vam nekoliko omiljenih vjenčanih cvjetova koji vam mogu pomoći da lakše donesete odluku koji će od njih krasiti i vaše svadbeno veselje.

Najomiljeniji vjenčani cvjetovi

Ruža– ta prelijepa kraljica cvijeća, zauzima neprikosnoveno prvo mjesto kada su u pitanju vjenčane dekoracije obzirom da najjasnije simboliše ljubav. Može se koristiti za aranžiranje vjenčanog buketa, dekoraciju prostora, kao ukras za mladoženju ili prelijep detalj u mladinoj kosi.

Kala – odiše elegancijom i neprolaznom ljepotom. Podjednako se koristi za bukete i aranžmane. Dostupna je u proljeće i ljeto. Simboliše luksuz i materijalno izobilje budućih supružnika.

Lale – su strast i prenose poruke slijepe zaljubljenosti, odanosti do kraja života. Ovaj njezni cvijet dostupan je krajem proljeća u mnoštvu boja. Takođe simboliše raskoš i bogatstvo, ali i slavu i ponos.

Ljiljan – simbol je istine i postojanosti. Za ovaj cvijet se vjeruje da postoji još od nastanka svijeta. Najdostupniji je ljeti, a uvozi se tokom cijele godine. Koristi se i za bukete i za aranžmane i simboliše da je učinjen pravi izbor kada je u pitanju bračni partner.

Orhideja – koristi se za aranžiranje buketa, kao ukras za mladu, mladoženju i svatove. Ovaj cvijet dostupan je u različitim bojama i veličinama tokom cijele godine. Simbol je ljepote i ushićenosti pred zajedničkim bračnim životom.

Iris – ovaj prelijepi cvijet je najdostupniji u proljeće. Simboliše čestitost, mudrost, nadu i vjeru u srećan zajednički život. Može se pronaći u nekoliko veličina i boja, najčešće u plavoj, bijeloj i ljubičastoj.

Hortenzija – ova ljepotica savršenih cvjetova simboliše srdačnost, razumevanje i mir u kući. Dostupna je u proljeće i jesen, koristi se za bukete aranžmane i različite dekoracije. Dostupna je u bojama od nježno roze, ružičaste do plave.

Narcis – divan cvijet neopravdano deklarisan da označava samoljublje, zapravo je simbol rađanja i novog početka. Može se koristiti za dekoraciju prostora, vjenčane stone ukrase i slično. Najdostupniji je u proljeće jer prvi niče među proljećnim cvijećem.

Gladiola – najčešće se koristi za aranžmane, dostupna je ljeti i simboliše gracioznost i ženstvenost. Njeni cvjetovi su krupni, grupisani u klasove. Može se naći u različitim bojama; bijela, roza, narandžasta, žuta, crvena, ciklama.

Nabrojanim cvjetovima spisak se ne završava. Hiljade prelijepih cvjetova dostupno je na tržištu za potrebe vašeg vjenčanja ili drugog veselja. Potrebno je samo da nam se obratite i mi ćemo pronaći najbolje rješenje za vas. Uživajte u najljepšem danu uz najlepše dekoracije Garden Gold cvjećara. Očekujemo vas.