Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Garden Gold logo

Kako da sami napravite cvijetni aranžman

Objavljeno: 31/07/2019

Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Kako da sami napravite cvijetni aranžman

Da li i vi spadate u osobe koje dugo i čežnjivo posmatraju izloge raskošnih cvjećara? Da li zadivljeno listate stranice časopisa i portala sa bogatim cvijetnim aranžmanima diveći se njihovoj ljepoti? A ideje o kombinovanju raznobojnih cvjetova vam stalno naviru…
Mi vas potpuno razumijemo. I za nas u Garden Gold-u cvijeće predstavlja neiscrpnu inspiraciju iz koje nastaju unikatni i glamurozni aranžmani.
Zato vam poklanjamo nekoliko korisnih savjeta uz koje i vi možete postati profesionalni aranžer na jedan dan. Sve što vam je potrebno jesu mašta, malo vještine i kvalitetno svježe cvijeće koje u svakom trenutku možete pronaći u našim cvjećarama. Kod nas možete nabaviti i sve što vam je potrebno od repromaterijala i aranžiranje može da počne.

Ružino drvce i romantični stoni aranžman

Ruža spada u najomiljeniji cvijet na svijetu. Ako i vi obožavate ovu kraljicu među cvjetovima, veoma brzo i lako možete napraviti dekorativno ružino drvce u omiljenoj boji. Uz malo truda dobićete savršenu dekoraciju za komodu ili sto u dnevnom boravku. Takođe, ovaj cvjetni aranžman može biti idealan handmade poklon i uljepšati dan nekoj dragoj osobi.

Potrebno vam je 7 ruža, zelenilo po izboru, gipsofila (šlajer cvijeće) i cvjećarski sunđer presvučen celofanom. Najprije napravite buket od 5 ruža sa zelenilom između i travčicama koje slobodno padaju. Ovdje možete pustiti mašti na volju i igrati se bojama i oblicima. Zatim biljke svežite, skratite stabljike na dužinu do 40cm i buket stavite u sunđer. Preostale ruže skratite još i postavite niže u odnosu na buket. Osnovu prekrijte omiljenim detaljima: ukrasnim kamenčićima, mahovinom, komadićima drveta…I uz malo truda, a sa puno zabave i uživanja dobili ste jedinstvenu dekoraciju kakvu ste oduvek željeli.

Koliko puta vam se desilo da vam se iznenada najave važni gosti? Pored posluženja, trebalo bi više pažnje posvetiti i svečanoj dekoraciji stola, a vi ste u žurbi. Nudimo vam sjajnu ideju za ukrasne svijećnjake kojima ćete zadiviti i one sa najistančanijim ukusom. Najbolje od svega je što vam za kreiranje ovih stonih aranžmana ne treba puno vremena, ni materijala. Nekoliko cvjetova iz starog buketa, malo zelenila i svijećice. Sve to smjestite u raznobojne posudice. Za dekorativne cvijetne svijećnjake mogu poslužiti i keramičke posude za grickalice koje ima svako domaćinstvo. Inspiraciju možete pronaći svuda, u prirodi, na internetu, među kreacijama naših profesionalnih aranžera. Ovi ručno pravljeni svijećnjaci daće prijatnu dozu romantike vašem druženju.

Cvjetno - voćna korpa

Većina nas u kući ima korpu sa voćem. Bez puno muke, uz nekoliko omiljenih cvjetova i naše instrukcije dobićete elegantnan cvjetno – voćni ukras kao iz prestižnog magazina. Kombinujte živahne boje i oblike cvijeća i voća. Ljubičasti cvjetovi eustome u kontrastu sa limun žutom, ili žuti ljiljani i ruže uz trešnja crvenu. Na jedan dio korpe postavite cvjećarski sunđer obmotan celofanom. Oko njega rasporedite voće, a u sunđer stabljike cvijeća. Praznine popunite zelenilom i ponosno istaknite svoj aranžman na vidljivo mjesto.

Pozivamo vas da nas posjetite u najbližoj od naše četiri cvjećare. Sigurno ćete otići inspirisani i bogatiji za nekoliko stručnih savjeta kako da i sami od omiljenog cvijeća napravite jedinstvenu kreaciju za sebe ili nekog dragog.