Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Garden Gold logo

Kako nastaju savršene dekoracije

Objavljeno: 31/07/2019

Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Kako nastaju savršene dekoracije

Spoj cvijeća, ukrasa i mašte

Odavno cvijetni aranžmani odnosno buketi ne predstavljaju samo vezu omiljenog cvijeća sa malo zelenila. Aranžiranje cvijeća danas je postalo vještina kojom iskusni cvjećari stvaraju prava umjetnička djela. Pri tome važno je pratiti trendove, ali je još važnije u aranžiranje cvijeća unijeti pozitivne emocije, kreativnost i uvijek ponuditi klijentima nešto novo. A za realizovanje ovih ideja veoma su bitni dekorativni ukrasi.
Repromaterijal za dekoraciju cvijeća danas je veoma raznolik i maštovit. Dekorativni materijali su neophodni za oblikovanje cvjetnih aranžmana u skladu sa temom, a nekada je samo jedan ukras dovoljan da cvjetnom aranžmanu udahne novu priču. Da, cvijeće govori, a ukrasni detalji mu pomažu da ta poruka bude prenesena na najljepši način.

Materijal za dekoraciju

Savršene cvjetne dekoracije nastaju kao spoj kvalitetnog cvijeća i kvalitetnog repromaterijala uz dodatak mašte i kreativnosti iskusnog aranžera. Dakle, dekorativni ukrasi predstavljaju alat za oblikovanje i realizaciju cvjetnih aranžmana za sve prilike. U tu svrhu mogu poslužiti ukrasni cvjetovi, srca, leptiri, perle. Zatim tu je girlanda, kanapi i žice, keramičke figurice raznih oblika i motiva, školjke, perje, vještačko cvijeće, prirodno ili vještačko voće. Ovi dodaci uz kvalitetnu odabranu osnovu garantuju odličan rezultat.

Vijenci i ramovi za aranžmane

Kvalitetan cvjetni aranžman zahtijeva dobru osnovu. Zato na nju treba obratiti pažnju jer od oblika i boje osnove zavisi i konačan izgled aranžmana. Osnove za aranžmane dostupne su u raznim oblicima i od različitih materijala. Mogu biti kružne, kupolaste, loptaste; u obliku rama, kocke. Tu su i razni držači za bukete, mrežice od pruća, postolja sa epruvetama, vijenci od različitih materijala; žice, klematisa, grančica.

Dekorativne korpe, posude i vaze

Dekorativne korpe prave se od vještačkih i prirodnih materijala; platna, trske, bambusa, šaše, čoje, mahovine, lišća, drveta. Različitih su oblika, boja i dimenzija i savršeno se mogu iskoristiti u aranžiranju. Poklanjaju se za rođendane, jubileje, godišnjice i druge svečane prilike. Sa cvjetnom korpicom nikada nećete pogriješiti pogotovo što se ona može dalje koristiti kao ukrasni detalj.
Dekorativne posude i vaze obiluju bogatom ponudom. Tu se mogu naći metalne kantice, drvene i keramičke činije, ćupovi, čaše, staklena zvona i teglice, vaze različitih oblika, boja, dimenzija i motiva. Kombinovanjem dekorativnih posuda, cvijeća i ukrasa stvaraju se prelijepi aranžmani savršeni kako za poklon, tako i za ukrašavanje prostora.

Dekorativni kamenčići i pijesak

Kamenčići i pijesak za dekoraciju spadaju među omiljene dekorativne elemente. Zrače energijom prirode, podsjećaju na odmor i opuštanje i podižu raspoloženje veselim bojama. U ponudi se mogu naći razni dekorativni kamenčići od crvenog, bijelog, žutog, zelenog, roze kamena, crne i crvene lave. Dekorativni pijesak takođe je dostupan u najrazličitijim bojama i nijansama, kao i dekorativni kristali, kuglice i perle.

Ukrasni papiri, trake i torbice

Ukrasni papiri, trake, mašnice, celofani i folije prodaju su u različitim dimenzijama i dezenima. Pomoću njih svaka aranžerska kreacija može zasijati u punom sjaju. Pored klasičniih, ukrasne torbe i kesice danas se izrađuju u najmaštovitijim oblicima, jarkih boja i šara. Mogu biti papirne, platnene, plastične; u obliku srca, cvijeta, raznih životinja.

Vješte ruke aranžera – najbitniji element

Dakle, na tržištu postoji bogata ponuda repromaterijala za cvjetne aranžmane. Ono što je još potrebno su vješte ruke da zamišljenu ideju pretvore u stvarnost. Naši iskusni aranžeri će vam u tome pomoći. Obratite nam se i svaku vašu zamisao pretvorićemo u prelijep aranžman bez obzira da li je u pitanju organizacija vjenčanja, rođendana, mature ili poklon dragoj osobi.
Pored toga, za naše klijente obezbijedili smo veliki izbor cvjećarskog repromaterijala. Postanite naš stalni klijent i uvijek ćete na raspolaganju imati bogat asortiman kvalitetnog materijala za dekoraciju i aranžiranje cvijeća. Pozovite nas za sve dodatne informacije i rado ćemo vam objasniti sve pojedinosti saradnje.