Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Garden Gold logo

Najčešće greške kod dekoracije vjenčanja i kako da ih izbjegnete

Objavljeno: 31/07/2019

Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Najčešće greške kod dekoracije vjenčanja i kako da ih izbjegnete

Svadbeno veselje nezamislivo je bez cvjetnih dekoracija. Tradicija na našim prostorima neke od dekoracija za vjenčanja smatra skoro obaveznim. U nezaobilazne cvjetne aranžmane za svadbu spadaju najprije bidermajer, a zatim dekoracija mladenačkog stola, ulaznih vrata i kapija, vozila, svatova, sale za slavlje…Cvijeće kao univerzalni simbol ljubavi i sreće zauzima centralno mjesto na ovoj svečanoj ceremoniji.

Zbog toga je izuzetno važno ovaj dio organizacije vjenčanja prepustiti profesionalnom i iskusnom timu, koji će znati kako da na najbolji način uskladi vaše želje sa mogućnostima i budžetom. Da bi na kraju sve bilo kako ste poželjeli, a možda i još bolje, potrebno je odlično poznavanje vrsta i karakteristika cvijeća i akutuelnog stanja na berzama.

Stručni Garden Gold aranžeri prije svega vole svoj posao, svakodnevno svoje vještine usavršavaju na sajmovima cvijeća širom svijeta i imaju međunarodne sertifikate iz oblasti svadbenih dekoracija.

Iz našeg višegodišnjeg iskustva izdvajamo nekoliko najčešćih grešaka kod svadbenih dekoracija i naravno, nudimo vam načine da ih riješite.

Kompletna slika prostora

Ponekad se previše pažnje pokloni jednom detalju, a uvijek bi trebalo u planu imati širu sliku događaja. Tako, ukoliko se nalazite u prelijepom primorskom restoranu sa pogledom na pučinu, umesto glomaznih, biraju se niži aranžmani kako bi se iskoristila ta prednost i gosti uživali u prelijepoj panorami, koju će cvjetna dekoracija suptilno dopuniti.

Insistiranje na jednoj boji

Mlade često pokušavaju da uklope cvijeće sa haljinama deveruše, kume… Haljina u boji lavande neće doći do izražaja ako se opredijelite za buket lavande. Cvijeće je odličan način za isticanje. Tako će vam iskusni aranžer predložiti npr. limeta zelenu, koja će uz boju lavande izvući najbolje iz obje boje i izgledati sjajno na fotografijama.

Cvjetne dekoracije nisu na listi prioriteta pri organizaciji

Ovo je jedna od najčešćih pogrešaka. Prije angažovanja cvjećare, potrebno je dobro istražiti kvalitet usluga koji ona pruža. Takođe, trebalo bi napraviti plan, odrediti budžet i biti spreman da možda neće sve ići kako ste zamislili. Zato je potrebno da imate dovoljno vremena za sve izmjene jer ne želite da budete nezadovoljni na dan svog vjenčanja.

Odustajanje od skupljih cvjetova

Nemojte odustajati od cvjetova samo zato jer su naizgled skuplji od ostalih. Imajte na umu da jedan skuplji cvijet, poput orhideje može ostaviti jači utisak nego buket mini ruža.

Odbijanje kompromisnih rješenja

Često se desi da se mlada zaljubi u specifičnu vrstu cvijeća i na njemu insistira. Profesionalni aranžeri znaju svoj posao i mnogo je bolje ako budete fleksibilni. Saopštite im svoje želje i kompletan efekat koji želite da postignete cvijećem i pustite da u vještim rukama nastanu magični buketi i dekoracije.

Nepovjerenje i loša komunikacija sa cvjećarima

Vaše je da aranžeru prenesete svoju viziju i očekivanja. Isto tako, trebalo bi da zna i šta izričito ne želite. A onda je potrebno da imate povjerenja i budete fleksiblni i prihvatite sve stručne i dobronamjerne sugestije. I sigurno ćete imati očaravajuće dekoracije i maksimalnu uslugu u skladu sa budžetom.

Cvjetovi jakog mirisa

Cvijeće jakog, aromatičnog mirisa nije sjajan izbor za svadbene dekoracije. Može izazvati različite reakcije kod gostiju, možda i alergiju. Ukoliko volite cvijeće karakterističnog mirisa, najbolje je da ga stavite u bidermajer, takođe bez pretjerivanja.

Cvjetne dekoracije za vjenčanja su naša specijalnost i možda dio posla u kojem najviše uživamo. Naši klijenti to prepoznaju, pa se broj preporuka širi iz sezone u sezonu. U poslednje dvije godine cvijećem smo snadbjeli preko 500 svadbenih ceremonija u Crnoj Gori. Ukoliko i vi želite da na svoj najsvječaniji dan ništa ne prepustite slučaju i pridružite se dugoj listi prezadovoljnih maldenaca, potražite nas u nekoj od naše 4 cvjećare ili nas pozovite. Neka i vašu svadbu pamte po unikatnim dekoracijama koje oduzimaju dah.