Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Garden Gold logo

Umjetno cvijeće

Objavljeno: 31/07/2019

Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Umjetno cvijeće

Uživanje u neprolaznoj ljepoti

Izrada umjetnog cvijeća prerasla je u pravu sofisticiranu umjetnost. Cvjetovi i aranžmani izrađeni od kvalitetnih umjetnih materijala konkurišu prirodnom cvijeću a često izgledaju i ljepše od prirodnih aranžmana. Ne želimo reći da se ljepota prirodnog cveća može zamijeniti vještačkim, ali umjetno cvijeće i aranžmani pored vjerne imitacije prirodnog cvijeća imaju i niz prednosti. Polje primjene umjetnog cvijeća je veoma široka a postojanost neprolazna.
Kvalitetno umjetno cvijeće i bilje prepoznaćete po tome što ga želite dodirnuti da bi se uvjerili da je stvarno. Tolika je njegova ljepota. Zato ne čudi što se sve više koristi za dekoraciju i eksterijera i enterijera, a poslednjih godina nastala je prava pomama u svijetu za umjetnim vjenčanim buketima.

Umjetno cvijeće za dekoraciju prostora

Umjetno cvijeće veoma lijepo izgleda kako u domu, tako i u poslovnom prostoru. Veoma je popularno među ljudima koji vole cvijeće ali nemaju dovoljno vremena posvetiti se njegovoj njezi. Znamo da sobno bilje i cvijeće zahteva posvećenost, zato je varijanta ukrašavanja doma umjetnim cvijećem veoma pogodna za ljude koji puno rade i često putuju.
Veoma je popularna i dekoracija poslovnog prostora umjetnim cvijećem jer predstavlja praktično i dugoročno rješenje. Radno okruženje ukrašeno umjetnim cvijećem zrači toplinom i opušta atmosferu. Za ugostiteljske objekte, ovaj vid ukrašavanja eksterijera i enterijera postao je nezamenjiv. Isplativo je, ne zahtjeva posebnu klimatizaciju i može se lako uklopiti u postojeće dizajnersko rješenje objekta.

Umjetno cvijeće za vjenčanja

Umjetno cvijeće sve više je zastupljeno i na vjenčanjima. Koristi se za dekoraciju prostora ali i za vjenčane bukete. Mlade neveste često dolaze kod aranžera sa idejom koje cvijeće žele imati za svoje venčanje. Međutim, često se dešava da takvo cvijeće nije sezonski dostupno ili je pak preskupo. To nevjesti može pokvariti uživanje u sopstvenom vjenčanju.
Kod umjetnog cvijeća ovakvih problema nema. Mlada može dobiti sve što poželi. Takvi aranžmani su unikatni i neponovljivi, a pored toga imaju još jednu vrijednost koja je nevjestama veoma bitna. Umjetni vještački buket se ne mora baciti. Nevjesta ga može sačuvati kao predivnu uspomenu na najljepši dan u životu.

Pogrebni program umjetnog cvijeća

Vještačko cvijeće oduvijek se koristilo za pogrebne prilike. Vještački vijenci, suze i cvijeće predstavljalo je lijep i dugoročan ukrasni detalj na počivalištima preminulih. Međutim, za razliku od umjetnog cvijeća ranijih godina koje je usled izlaganja vremenskim prilikama gubilo boju i strukturu, danas je pogrebni program umjetnog cvijeća veoma unapređen.
Pored toga što izgleda potpuno prirodno, materijali od kojih su izrađeni vještački vijenci i suze su otporniji na vremenske prilike, a aranžmani umjetnog cvijeća u posudama različitih oblika kao što su srce, piramida, suza ili zvono dodatno produžavaju vijek trajanja ukrasa.

Razlozi zašto da odaberete umjetno cvijeće

• Isplativost
Umjetno cvijeće je ekonomski isplativo. Koliko god se trudili da produžite vijek vašem prirodnom cvjetnom aranžmanu, na kraju će uvenuti. Umjetno cvijeće može trajati koliko god vi želite, ne zahtjeva njegu, dakle štedi i vaše vrijeme i vaš novac.

• Postojanost
Čak i kada su u pitanju sobne biljke, može se desiti da ostanete bez svog ljubimca, ako ga adekvatno ne njegujete ili ako ga napadne neka bolest. Sa umjetnim biljkama i cvijećem ne morate brinuti. Ono je postojano i ukrašavaće vaš dom i poslovni prostor dugi niz godina.

• Dostupnost
Umjetno cvijeće je dostupno tokom cijele godine. Zato i jeste odličan izbor za vjenčanja i druge prilike u kojima želite baš određenu vrstu cvijeća a koje je teško nabaviti jer mu nije sezona. Osim toga, čak i ako ga nabavite van sezone, možete se suočiti sa manje kvalitetnim primjercima. Kod umjetnog cvijeća, ovakvih problema nema. Sa umjetnim cvijećem uvek dobijate raskošne cvjetove, pravilnu strukturu i oblik.

• Pogodno za ljude sa alergijama
Za ljude koje pate od alergija a vole cvijeće, ova opcija je nezamjenjiva. Umjetni cvjetovi izrađuju se od materijala koji ne sadrže alergente i savršeni su za sve ljude koji pate od blagih i teških alergija.

• Originalnost
Sa umjetnim cvijećem ne postoje granice. Može se kreirati po želji i ideji naručioca bez zadrške. Eksplozija boja i oblika, kombinacije različitih cvetova koji se sezonski ne uklapaju, ostavljaju prostora za fantastične kombinacije koje rezultiraju originalnim i neponovljim cvjetnim aranžmanima.

Umjetno cvijeće Garden Gold

Pored prirodnog, Garden Gold cvjećare svojim kupcima i klijentima obezbjedile su širok asortiman najkvalitetnijeg i unikatnog umjetnog cvijeća. Uvijek u korak sa svjetskim trendovima za Vas pripremamo originalno umjetno cvijeće, nove generacije koje će vas zadiviti svojom ljepotom, elegancijom i kvalitetom.