Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Garden Gold logo

Vještina i umjetnost aranžiranja cvijeća

Objavljeno: 31/07/2019

Cvjećare Budva, Nikšić, Kotor - Vještina i umjetnost aranžiranja cvijeća

Kada cvijeće govori

Vještina i umjetnost aranžiranja cvijeća ima hiljadugodišnju tradiciju. Vijekovima se ljepota cvijeta veličala a njegovom simbolikom upućivale poruke ljubavi i dobrih namjera. Jasno je dakle, da cvijece pored osnovne svrhe ukrašavanja ima i jedan dublji smisao. Oba ova aspekta su podjednako važna i vješti aranžeri im posvećuju posebnu pažnju.

Aranžiranje cvijeća je danas gotovo nezavisna forma umjetnosti. Pri tome, svako može naučiti karakteristike različitog cvijeća, brojne tehnike i stilove odnosno vještinu aranžiranja ali ono što vrhunskog aranžera odvaja od drugih je umjetnički, kreativni i prije svega individualni pristup. Dakle, jedinstveni stil, kvalitet i simbolika odabranog cvijeća su od esencijalnog značaja za dobar cvijetni aranžman. Od ovoga veći značaj ima samo zadovoljstvo klijenta.

Jezik ljepote i ljubavi

Ljepota i ljubav je maternji jezik kojim cvijeće govori. Ono oplemenjuje prostor, unosi vedrinu i pozitivnu energiju, a onome kome je upućeno prenosi posebnu poruku. Ljubav, zdravlje, podrška, čestitke i lijepe želje mogu se izraziti univerzalnim jezikom cvijeća. Međutim, da bi elementi estetike i simbolike bili dobro ukomponovani potrebna je posebna vještina i umjetnički izraz profesionalnog aranžera.

Ono što jednog aranžera čini vrhunskim profesionalcem u svom poslu je pored znanja, iskustva i ljubav prema ovom poslu. To je onaj bitni, magični sastojak koji je neophodan da bi cvjetni aranžman bio kvalitetan, jedinstven i neponovljiv, odnosno jednom riječju zadivljujući. Iskusan aranžer će pažljivo saslušati klijenta, osjetiti ono što želi i kada to ne izgovori i pretvoriti željeno u stvarnost na najljepši mogući način.

U korak sa svijetom i trendovima

Stilovi i trendovi u aranžiranju cvijeća se neprestano mijenjaju i prilagođavaju zahtjevima tržišta. Profesionalni aranžeri uvijek su u toku sa svim aktuelnim dešavanjima u svijetu cvjećarstva, prate novitete i usvajaju nove tehnike i metode. Veliku pažnju posvećuju kvalitetu cvijeća i uvijek se trude da klijentu ponude nešto više.

Pored cvjetnih aranžmana za vjenčanja i druge svečane prilike, posebno važan i kompleksan zadatak za svakog aranžera je osmišljavanje i izrada autentičnog vjenčanog buketa ili popularno nazvanog bidermajera. Iako klijenti često dođu sa idejom da im cvjetne dekoracije ili vjenčani buket budu poput nekog istog ili sličnog (već viđenog), uvek im treba ponuditi autentičnost.

Naši profesionalni aranžeri, jedini u Crnoj Gori poseduju međunarodne sertifikate za aranžiranje vjenčanih buketa. Ulažući napor, vrijeme i energiju da svojim klijentima pružimo samo najbolje, postali smo prepoznatljivi po svojoj originalnosti i profesionalizmu.

Garden Gold standardi

Svaka prilika za poklanjanje i aranžiranje cvijeća je za nas poseban izazov. Naročito kada su u pitanju romantične i porodične svečanosti. Tada cvijećem aranžiranim samo za tu priliku iskazujemo emocije darivaoca na jedinstven i kreativan način.

I to se osjeti.

Kada su pak u pitanju poslovne svečanosti, jubileji, godišnjice, cvjetna dekoracija mora biti osmišljena tako da iskazuje povjerenje, odanost i dobre poslovne namjere. I to se može postići posebnim odabirom cvijeća, boja i ukrasa. Pozitivna energija koja diše kroz cvjetne aranžmane i dekoracije može doprinjeti dobroj poslovnoj komunikaciji i donijeti nove poslovne dogovore.

Bez obzira koja svečana prilika je u pitanju, stručnjaci cvjećare Garden Gold uvek su na visini zadatka i ne samo što grade trendove u cvjetnom aranžerstvu već postavljaju standarde kvaliteta kojima nagrađuje klijente za dugogodišnju vjernost. Dobrodošli ste u svakom trenutku da nam postavite pitanje ili potražite savjet. Uvijek ćemo rado izaći u susret svim vašim zahtjevima.